Botox

A BOTOX a legismertebb, nem-műtéti beavatkozású eljárás, mely csökkenti, vagy eltünteti az akár vízszintes, akár függőleges homlokráncokat és gyűrődéseket, barázdákat, valamint a szemkörnyéki szarkalábakat. A botox a megfelelő izmok összehúzódásának blokkolásával szinte megbénítja azokat, melyek a mimikai ráncokért felelősek. Így tartósan, akár 4-6 hónapra meggátolja az arcon ezen izmok mozgását a befecskendezés területén. A bőrfeltöltő anyagoktól eltérően, melyek fizikailag töltik fel a szükséges területet az elvesztett feszesség és volumen pótlására, a Botox csupán azokon az adott területeken alkalmazható, ahol a ráncosodásért az izmok mozgása a felelős,de a ráncokat nem tölti fel!

Botox kezelés előtti konzultáció

A plasztikai sebészünkkel a találkozás során közösen meghatározzuk, az arc mely területeit kívánjuk kezelni, az orvos ismerteti velünk a rendelkezésünkre álló lehetőségeket. Előfordulhat, hogy botox és bőrfeltöltő anyagok keverékére van szükség (például a szemöldökök közötti területen). Az orvos tájékoztat arról is, mit tehetünk és mit nem a kezelést követő pár napban, ismerteti a lehetséges mellékhatásokat, stb.. Az arc különböző területeibe fecskendezett Botox mennyiségét konzultáció során döntjük el közösen az orvosunkkal. A helyesen alkalmazott Botox kezelés eredményeképpen természetes, ráncmentes lesz az arcunk, miközben senki nem fogja sejteni sem, hogy minek következtében tűntek el az említett ráncok! botox kezelés

Botox kezelés

A készítmény folyékony állagú, így vékony tű segítségével, pici adagokban kell beadni a kezelendő területre. Ez általában mindössze 30 percet vesz igénybe. A Botox hatása viszont csak néhány nappal a kezelés után jelentkezik, ellentétben a rácfeltöltés azonnali hatásával. A beavatkozás félig ülő helyzetben történik és utána még legalább 6 órán keresztül sem lehajolni, sem lefeküdni nem szabad, hogy a meghatározott helyre, pontosan kiszámított mennyiségű befecskendezett anyag ne mozdulhasson el, a beadás helyén maradjon.

Botox hatása

Minden újabb Botox-kezeléssel fokozódik annak tartóssága és van olyan tapasztalat is, hogy rendszeres odafigyeléssel, kezeléssel mindig egyre tovább tart az injekció hatása és egy idő után akár már szükségtelenné is válhat a kezelés, mert a páciens szabályosan „leszokik” a kezelt izmok használatáról, mozgatásáról.