Hajhullás

A mezoterápia forradalmian új lehetőség a hajhullás kezelésére. 

Hajhullás kezelés hatásai

Táplálja, hidratálja a fejbőrt - fokozza a fejbőrt tápláló, hajhagymákat a kiszáradás ellen védő zsírsavtermelődést, ezáltal helyreállítja a fejbőr normál működését, meggátolva a szárazkorpa kialakulását. Továbbá csökkenti a hajhullás mértékét, a belső (androgen, hormonális, stressz), illetve külső (évszakváltás, szennyeződések, szmog) környezeti hatások mellett is.

A haj erősebb, fénylőbb, dúsabb és gyorsabban növekszik.

Hajhullás kezelés konzultáció

A mezoterapeuta Önnel együtt dönt arról, mely területeket és problémákat szükséges kezelni, melynek megfelelően összeállít egy személyre szabott koktélt és kezelést. Mindegyik kezelés során más és más anyagokra lehet szükség a bőr összetételének, anyagának stb. megfelelően. A kezelés „szériás kezelés”; általában 5 alkalomból álló folyamatot jelent, melyet szükség esetén 3-6 havonta további fenntartó kezelések követhetnek.

Hajhullás kezelés menete

  1. a haj - és természetesen a fejbőr – alapos megmosása, tisztítása fertőtlenítő samponnal, vagy a fejbőr fertőtlenítése alkoholmentes fertőtlenítő folyadékkal.
  2. mikroinjekciózás (a hajat tincsenként szétválasztva, kb. másfél centinként injektáljuk be a hatóanyagot)
  3. a maradék hatóanyagot ujjbeggyel bemasszírozzuk a fejbőrbe óvatos, finom mozdulatokkal
  4. a haj megszárítása (megmosni tilos; kezelés után kizárólag a hajvégekre használhatóbármilyen „finish termék”)

Használt hatóanyagok

Hatóanyagok: Pl.; ásványi anyagok, vitamin komplexek, nyomelemek, rézpeptidek, növekedési faktorok, Dexpanthenol, Biotin, Koffein, különböző növényi kivonatok, stb.

A Dermaheal termékek gyártója, a Caregen cég, világelső a biomimetikus peptideket és növekedési faktorokat tartalmazó termékek előállításában (A növekedési faktorok proteinek, melyek a sejtfelszínen saját receptoraikhoz kötődnek, így sejtszaporodást idéznek elő, valamint ezek a fehérjék szabályozzák a kollagén-, az elasztin- és a hyaluronsavtermelést.)

A biomimetikus peptidekfehérjék, melyek részt vesznek a sejtek közötti kommunikációban. Aktiválják a bőrünkben jelenlévő növekedési faktorokat és a természetesen már meglévő jeleket másolva a test olyan folyamataira vannak hatással, mint például a bőrregeneráció, a hidratálás, a melanintermelés, stb.A rézpeptidek kedvezően befolyásolják a növekedési faktorok működését, segítik a sebgyógyulást. Csökkentik a ráncokat, és fontos szerepet játszanak a hajhullás elleni küzdelemben. 

Hajhullás kiegészítő (otthoni) kezelése

Dermaheal Hair Concentrating Serum - Dermaheal intenzív hajregeneráló szérum:

ez a speciális készítmény magas koncentrátumban tartalmaz peptideket, vitaminokat, aminosavakat és növényi kivonatokat, így biztosítva a hajhagymák és a fejbőr intenzív táplálását. Segít megállítani a hajhullást, helyreállítani a haj szerkezetét, valamint visszanyerni a kívánt hajmennyiséget / sűrűséget.
(Alkalmazása: Lefekvés előtt 1-2 órával kis mennyiséget vigyen fel a szérumból az adott területre. A teljes beszívódásig – kb. 2-3 percig - masszírozza a fejbőrt. Reggel mossa meg a haját.)

Dermaheal Hair Nutrition Pack- Dermaheal hajtápláló pakolás:

intenzív táplálást biztosít a haj és a fejbőr számára. Erős kondícionáló hatásával segít megelőzni, illetve megállítani a hajhullást.
(Alkalmazása: Samponozás után körkörös mozdulatokkal masszírozza be a fejbőrbe. Hagyja hatni kb. 3 percig, majd langyos vízzel alaposan öblítse le.)

Hajhullás kezelése kollagénindukciós terápiával

A kezelést egy kis hengerrel végzik. A tűs henger apró sebek százait ejti a bőrön. Minden egyes kis seb a test természetes öngyógyító képességét aktiválja, aminek következtében a kezelt felületen új kollagén és elasztin termelődik.

A kollagénindukciós terápia (mezorolleres kezelés) menete:

  • a haj - és természetesen a fejbőr – alapos megmosása, tisztítása fertőtlenítő samponnal, vagy a fejbőr fertőtlenítése alkoholmentes fertőtlenítő folyadékkal.
  • mikroinjekciózás (a hajat tincsenként szétválasztva,a tincsekre merőlegesen, apró mozdulatokkal behengergetjük a fejbőrre csepegtetett hatóanyagot)
  • a maradék hatóanyag ujjbeggyel való bemasszírozása a fejbőrbe óvatos, finom mozdulatokkal
  • a haj megszárítása (megmosni tilos; kezelés után kizárólag a hajvégekre használhatóbármilyen „finish termék”)

Otthoni használatra gyártott tipus is létezik. Az otthoni roller használatával a páciensek mélye(bbe)n tudják bejuttatni a bőrükbe a speciális tartalmú kozmetikumokat, így növelhető az orvos által végzett kezelés hatékonysága, de önálló kúraként is alkalmazható.

Hajkezelő szérum

 Az MTS Peptide HR Complex az első, és a kategóriájában egyedülálló otthon használható mezoroller anyag. Növekedési faktorokkal, vitaminokkal és növényi kivonatok segítségével stimulálja a hajnövekedést. 8 hetes megfigyelés alatt, a kezeltek 80%-ánál a haj növekedését és a hajhullás csökkenését figyelték meg.