Mellnagyobbítás

A világon az egyik leggyakoribb plasztikai sebészeti beavatkozás az esztétikai célú emlőnagyobbítás. Az eljárás során a mellek térfogatát implantátum beültetésével növelik meg, az előnyösebb és szebb emlőforma érdekében. Emlőnagyobbításra rendszerint pozitív testképpel rendelkező páciensek jelentkeznek, testükkel harmonizáló méretű emlők kialakítása érdekében. Másik ok az emlő elégtelen kifejlődése, illetve a terhesség, szoptatást követő emlőállomány, akár igen jelentős mértékű sorvadása is lehet. Óriási népszerűsége ellenére az eljárás nem minden esetben jelent megoldást. Az implantátum segítségével történő emlőnagyobbítás nem nyújt segítséget az emlőbimbók aszimmetriája esetén, nem alkalmas a túlságosan távoli mellek közelítésére, megereszkedett mellek emelésére, illetve a bőrön keletkezett striák, repedéseket eltüntetésére. Megereszkedett mellek esetében a felvarrás nyújthat megoldást, amely egyaránt történhet implantátum behelyezése mellet, vagy a nélkül.

Tudnivalók a mellnagyobbításról

A beavatkozás időtartama: 1-másfél óra

Kötelező klinikai tartózkodás: 1 éjszaka

Fájdalom: enyhe, közepes izom feletti implantátum esetén

Drain, cső eltávolítás: 1-5 nap

Rögzítés: A rugalmas pólya 24 órán belül kerül le, a spec. melltartó 2-6 hétig hordandó

Munkaképesség: 3-6 nap után , illetve ha a munka emelést igényel 3-4 hét

Varratszedés: 14 nap után

Végső eredmény: 2 hét múlva izom feletti implantátumok esetén

Mellnagyobbítás feltételei

A sebészeti beavatkozás előtt a szervezet általános állapotára és a helyi státusra vonatkozó vizsgálatok szükségesek a beavatkozás kockázatának felmérése érdekében. A műtét minden esetben, altatásban történik.

A mellnagyobbító műtét után

6 hétig tartózkodjunk minden olyan sport és egyéb tevékenységtől, mely intenzív váll illetve mellizom mozgással jár.

Mammographia

izom feletti pozíció esetén 75%-át képes vizsgálni. Az ultrahang és CT vizsgálatokat nem befolyásolja. Ez utóbbi javasolt.