Mezoroller kezelés

A kollagén indukciós terápia (KIT) egyszerű és tartós kezelést nyújt akné hegek, striák és apró ráncok esetében. A kezelés során a Mezo-Roller több száz apró sebet ejt a bőrön. Minden egyes kis seb a test természetes öngyógyító képességét aktiválja, ennek köszönhetően a kezelt felület új kollagén és elasztán termelésébe kezd, melynek eredményeképp a bőr simává válik a hegek és egyéb tökéletlenségek, pedig eltűnnek. Különböző problémák különböző tűhosszúságot igényelnek. Az enyhe ráncok esetében rendszerint 0.5mm illetve maximum 1 mm tűhosszúságú roller szükséges, a mély akne hegek esetében pedig 1.5mm vagy 2mm roller.

Kollagén indukciós terápia konzultáció

A kezelési felület vizsgálata után a szakember meghatározza az optimális eredmény eléréséhez szükséges tűhosszúságot.

Kollagén indukciós terápia kezelés folyamata

A kezelési folyamat minimum 4 vagy maximum 10 alkalomból áll, a problémától függően. Az egyes kezelések között 2-5 hét telik el.

Kollagén indukciós terápia lehetséges mellékhatásai

A bőr piros maradhat 1-3 napig, de 6 órával a kezelés után már sminkelhető, amivel a bőrpír eltakarható. Ritkán előfordulhat hyperpigmentáció, aminek az esélyét fényvédő krémek használatával csökkenteni lehet. A kezelés után 2 hétig minimum SPF 20-as fényvédő krém ajánlott, és ebben a két hétben a napozás illetve szolárium használata tilos. Ha mégis előfordul, általában néhány héten belül elmúlik, amit bőrfehérítő krémekkel lehet elősegíteni. A kiújuló herpes simplex vírus a kezelés hatására aktiválódhat, ezért a kezelőorvost tájékoztatni kell a betegség meglétéről, hogy a kezelés előtt a megfelelő gyógyszert felírhassa.