Narancsbőr kezelés

Mindazoknak, akik gyors, viszonylag fájdalommentes és nem műtéti eljárással szeretnének megszabadulni a narancsbőrtől, ideális megoldás a mezoterápiás narancsbőr kezelés. A kezelés során speciális vitamin- és hatóanyag komplexumot (pl. hyaluronsav, organikus szilicium, nyomelemek /pl. a cink, a mangán és a kobalt/, DMAE, koffein /zsírbontó molekula/, növekedési faktorok, különböző növényi kivonatok, stb) juttatunk mikroinjekciózással, egy speciális mezoterápiás pisztollyal a bőr megfelelő rétegébe. Így regenerálni tudjuk a bőr kötőszövetét, növelni tudjuk a rugalmasságát és tömörségét. Fokozzuk a zsír bomlását, az anyagcserét, a sejtek regenerációját, ezáltal nagymértékben javíthatjuk a már meglévő problémát és megelőzhetjük a cellulit további kialakulását. A narancsbőr kezelés zsírleszívás kiegészítéseként is alkalmazható.

Narancsbőr kezelés hatásai

 • a hatóanyagok elpusztítják a beágyazódott csomókat
 • elősegíti a lipolízist, csökkennek a lerakódások
 • nő a mikro-keringés, és a nyirokműködés
 • javul a bőrszövet keringése
 • gyorsul a méreganyagok elszállítása
 • A bőrfelszín ismét sima és rugalmas lesz.
 • Eltünteti a bőrfelszín egyenetlenségeit, behúzódásokat, kiboltosulásokat

Konzultáció

A kezeléssorozat megkezdése előtt a kezelést végző szakember megállapítja, hogy hányadik stádiumú a cellulit; hogy a megfelelő beavatkozás-e az adott esetben a mezoterápiás cellulit kezelés és egyeztet a pácienssel, hogy milyen eredményt szeretne elérni. A mindenre kiterjedő beszélgetéskor szó kell essen minden lehetőségről, amivel hosszú ideig megőrizhető a kívánt – és/vagy elért - eredmény (pl. az esetleges életmódváltásról), valamint hogy mire kell figyelni a narancsbőr kezelés sorozat alatt. Fontos az otthoni „utókezelés” is, amikor speciális krémek használatával lehet kiegészíteni a mezoterápiával elért hatást; erről is részletes felvilágosítást kapnak a vendégek.

Kezelés

A mezoterápiával a narancsbőr kezelés kúraszerűen végezve lehet látványos eredményt elérni, ezért szoktuk szériás kezelésnek is nevezni (kb. nyolc alkalom). A kezelésekre hetente kerül sor, melyek alkalmanként kb. 1 órát vesznek igénybe. A narancsbőr kezelés eredmény akár már 3-4 kezelés után is nyilvánvaló (a bőr rugalmasabb, feszesebb, bársonyosabb) de 4-6 kezelés után már egyértelmű: a bőrfelszín simább lesz és az addig érzékelt - látható és tapintható - kidudorodások visszahúzódnak. A kezelés során - alatta és utána is – csak minimális kellemetlenséget lehet érzékelni. A bőr enyhén kipirosodhat, esetleg kis mértékben sérülhetnek a hajszálerek, vagy/és kis véraláfutások is kialakulhatnak, de ezek a tünetek rövid időn belül - 2-3 nap - elmúlnak.

Amíg a kezeléssorozat tart – melyet ajánlott évente megismételni - jó, ha a kezelt bőrfelületet naponta 10 percet masszírozzuk.

A narancsbőr kezelés kívánt eredmény eléréséhez és megtartásához a napi 3 liter folyadék fogyasztása elengedhetetlen!

Kezelés menete

 1. A bőr alapos tisztítása (szennyeződések eltávolítása)
 2. Szükség esetén a bőrfelszín érzéstelenítése (lokális érzéstelenítő krémmel, melyet kb. 15-20 percig hagyunk hatni)
 3. A bőr fertőtlenítése (fertőtlenítő folyadékkal)
 4. Mikroinjekciózás (a terület nagyságától függően kb. 30-60 perc)
 5. A maradék hatóanyag bejuttatása (egyénre szabottan kiválasztott módszerrel)
 6. A kezelt terület tisztítása, fertőtlenítése (fertőtlenítő folyadékkal)
 7. Nyugtató krém (K vitaminos) alkalmazása a kezelt bőrfelületen (kb. 10-15 perc)

Narancsbőr kezelésen használt anyagok

Kiváló szakemberek által a kezelésekhez már használt Dermaheal termékek neve egyet jelent a legújabb fejlődési irányvonallal. Forradalmian új fejlesztésűek, valamint teljes biztonsággal alkalmazhatóak; nanoszómásak, magas hyaluronsav koncentrációjúak és organikus növekedési faktorokat tartalmaznak. Ezek a molekulák képesek a bőr sejtcelláinak regenerálására, és amellett, hogy táplálják a bőrt, kedvezően befolyásolják annak megújulását is. Elősegítik a sejtszaporodást, valamint a kollagén- és elasztinszintézist is a bőrben, ezzel is növelve a hatékonyságot és biztosítva a hosszú távú hatást. A nanoszómák révén a bőr mélyebb rétegeibe is képesek behatolni, valamint kellő stabilitást biztosítanak a termékeknek. Tartalmaznak rézpeptidet, amely kedvezően befolyásolja a növekedési faktorok működését, segíti a sebgyógyulást, csökkenti a ráncokat és fontos szerepet játszik a hajhullás elleni küzdelemben is. Mindezek mellett megtalálható bennük multi-vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és antioxidánsok is.