Narancsbőr okai

Nagyon gyakori elváltozás a narancsbőr, alapvető oka a női nemi jelleget képviselő ösztrogén jelenléte. Elsősorban akkor jelentkezik, ha a nő szervezete sok ösztrogént termel. Abban az esetben, amikor a máj már nem tudja megfelelően semlegesíteni és kiüríteni a szervezetből, akkor a bőraljában lévő zsírszövetben fokozódik a zsírsejtek (adipocyták) lerakódása

A leírtakból kitűnik, hogy sokszor már fiatal korban és akár a nagyon vékony testalkatúaknál is megjelenhet a narancsbőr, de elsősorban a nőiesebb típusoknál jelentkezik. A főbb érintett területek: a far, a comb, a kar és a has.
A belső okokhoz tartozik az öröklődés, az anyagcserezavar, az elégtelen máj- és veseműködés, valamint az ideg- és hormonrendszerben beálló zavarok és természetesen az öregedés is.
Külső okok is befolyásolják a narancsbőr megjelenését; pl. a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, a sok édesség, a zsíros ételek, a füstölt élelmiszerek, a kóla, a kávé, valamint az alkohol túlzott fogyasztása. Kialakulásához a nem elegendő folyadék bevitel nagyban hozzájárul.
A szív, a keringésjavító és a hormon tartalmú gyógyszerek szedése is az okok közé sorolható. 

Megoldás lehet a mezoterápiás narancsbőr kezelés