Ráncfeltöltés

Ahogy öregszünk, szervezetünk elveszíti azt a képességét, hogy elegendő mennyiségű anyagot termeljen, mely fenntartja a szerkezetét, állapotát – például a kollagént és a hyaluronsavat. Vannak, akik úgy születnek, hogy egyes részeken eleve nem elegendő mennyiséggel rendelkeznek, mint például az ajkak és az orca. Ráncfeltöltéssel a hiányos mennyiséget tudjuk visszaadni a bőrnek, valamint a kontúrok és a karakter hangsúlyozására, kiemelésére is tökéletes megoldást nyújt ez a kezelés, melynek eredménye már a feltöltés pillanatától látványos. Sokan nem szeretnének teljes arcfelvarrást, átalakítást, csak egy-egy zavaróbb ránctól, vagy mélyebb barázdától „szabadulnának meg”, hogy az arc összképe egészségesebb, fiatalabb, a bőr egyenletesebb és a bőrszín egészségesebb legyen, annak látszódjon. Például ilyen a két szemöldök közötti mély, ún. „haragos ránc", vagy a száj, az orr környéki – ami néha igen mély - és/vagy a szem körüli ráncok.

Ráncfeltöltés kezelés

A feltöltést nagy tapasztalattal rendelkező plasztikai sebész végzi, aki – cégünkkel együtt - ragaszkodik a jelenleg létező legfejlettebb feltöltő anyagok használatához, melyek 100 százalékban felszívódó természetes anyagok.

Ráncfeltöltő anyagok

A klinikánkon a ’Stylage’ hyaluronsav tartalmú ráncfeltöltő anyagot használjuk. A hyaluronsav olyan 100% -ig felszívódó természetes anyag, ami az emberi bőr alapvető alkotóeleme. A bőrben megköti a vizet, így biztosítva annak hidratáltságát, tónusát, rugalmasságát és puhaságát. Idővel a mennyisége természetes módon csökken, ezért alakulnak ki a ráncok, vékonyodik el a bőr és válik szárazabbá. A másik általunk használt ráncfeltöltő anyag a Remake, ami nem hyaluronsav alapú, de szintén 100%-ban felszívódó, biztonságos, hosszantartó és az összeférhetősége tökéletes az élő, emberi szervezettel (biokompatibilis). Nagy előnye, hogy a hatása a mély ráncokban és az ajkakban 12-18 hónapig tart ellentétben az ezeken a területeken szintén gyakran használt,de gyorsabban felszívódó hyaluronsav alapú készítmények, töltőanyagok bármelyikével.

Ráncfeltöltés tartossága

A feltöltés, az eredmény tartóssága egyénenként változik, mivel természetesen függ a páciens életkorától, a bőr egyéni szerkezetétől, nagy részben a kezelt területtől, a bőrtípustól, az életmódtól, és persze a területen lévő izmok aktivitásától is. Tapasztalataink alapján – ha figyelembe vesszük a már említett befolyásoló tényezőket - a kezelési eredmények rendszerint 6-18 hónapig tartanak. Hozzávetőlegesen ennyi idő alatt bontja le a szervezet a bőrbe juttatott hatóanyagot. Ez az időtartam mindig nagymértékben függ a felhasznált anyagoktól, azok összetételétől! Évek tapasztalata alapján elmondható, hogy az ezt a kezelést igénybevevő pácienseink nem várják ki az „utolsó pillanatot”, hanem amikor látják a volumencsökkenést, vagy bőrük szárazságát, újra felkeresik a plasztikai sebész rendelőjét egy „ismétlő” kezelésért, mely így sok esetben „csak” megújítja az előző feltöltés hatását.

Ráncfeltöltés tévhitek

Ajakfeltöltés alkalmával sokszor példálóznak a páciensek „elrettentő példákkal”, mint például a „kacsa ajkak”, de a megfelelő orvos által és helyes technika segítségével alkalmazott, beadott injekció kívánatos, teltebb és természetes ajkakat eredményez. Természetesen ismételten el kell mondanunk, hogy ez is személyes ízlés kérdése, mivel vannak hölgyek, akik már feltöltették ajkaikat, de még csak észre sem vesszük, mivel nem estek túlzásba a feltöltés során a beinjektált feltöltő anyag mennyiségét tekintve, de vannak olyanok is, akik a látványos változást kérik! A legfontosabb, hogy a plasztikai sebészünkkel történő találkozás során közösen meghatározzuk, hogy az arc mely területeit kívánjuk kezelni és a konzultáción az orvos ismerteti velünk a rendelkezésünkre álló összes, egyénre szabott lehetőséget. Előfordulhat, hogy a Botox és a bőrfeltöltő anyagok kombinációjára van szükség (például a szemöldökök közötti területen). Az orvos tájékoztat arról is, mit tehetünk és mit nem a kezelést követő pár napban és ismerteti a lehetséges mellékhatásokat.

Ráncfeltöltés fontos információk

A kezelés után (2 vagy 3 napig) nem javasolt a kezelt felület intenzív érintése vagy nagy hőingadozásnak kitétele: (ilyenek pl.: smink, torna, úszás, nyomkodás, ütögetés, napozás, szaunázás, hideg, meleg zuhany, stb), valamint ajak környéki kezelés után: (ilyenek pl. nagyon hideg vagy forró italok, ételek, érintés, csók, stb). Ezen kívül kiegészítő kezelések kerülendő további egy hónapban (ilyenek pl. hámlasztás, lézer kezelések, stb). Orvosa döntése értelmében a főbb mellékhatások megelőzése érdekében elképzelhető, hogy a Stylage termék injekciózása nem javasolt fertőzött illetve gyulladt területeken vagy azok közelében (ilyenek pl.: aktív bőrbetegség vagy gyulladás, más állandó feltöltő anyaggal tartósan, vagy az előző 6 hónap során feltöltött terület), Ezen kívül nem javasolt beinjektálása: terhes vagy szoptatós anyák esetében.

Lehetséges mellékhatások

Néhány különösen ritka esetben, néhány órán belül, de legfeljebb néhány napon belül elmúló, enyhe mellékhatások jelentkezhetnek (bőrpír, helyi duzzanat, ödéma, helyi fájdalom). Ezek a kezelési következmények ritkák. Amennyiben ilyet észlel, kérjük keresse fel kezelőorvosát. Helyi fertőzés kialakulása esetén antibiotikumos kezelésre lehet szükség.