Stria és heg kezelés

Mindazoknak, akik gyors, viszonylag fájdalommentes és nem műtéti eljárással szeretnének megszabadulni a striától, ideális megoldás a mezoterápiás stria kezelés. A kezelés során speciális vitamin- és hatóanyag komplexumot (pl. hyaluronsav, B5 vitamin /a kötőszövet erősítését segíti/, nyomelemek /pl. a cink, a réz/, DMAE /bőrszövet feszesítő hatású/, növekedési faktorok, különböző növényi kivonatok, stb) juttatunk mikroinjekciózással, egy speciális mezoterápiás pisztollyal a bőr megfelelő rétegébe. Így regenerálni tudjuk a bőr kötőszövetét, növelni tudjuk a rugalmasságát és tömörségét. 

Stria kezelés hatásai

  • feszesíti a szöveteket ( kollagén és elasztin termelés fokozása).
  • sriák és a hegek összehúzása.
  • A bőr pirosas- lilás elszíneződését eltünteti

Konzultáció

A kezeléssorozat megkezdése előtt a szakember megállapítja, hogy milyen a bőrünk állapota (mennyire rugalmas a bőr, milyen és mekkora a kezelendő terület, valamint milyen jellegű az ott kialakult bőrelváltozás). Egyeztet a pácienssel, hogy milyen eredményt szeretne elérni; szó kell essen minden lehetőségről, amivel hosszú ideig megőrizhető a kívánt – ill. a már elért - eredmény és, hogy mire kell folyamatosan odafigyelni a kezeléssorozat alatt. Fontos az otthoni „utókezelés” is, így részletes felvilágosítást kapnak a vendégek arról is, hogy milyen speciális krémek használatával lehet kiegészíteni a mezoterápiás stria kezelés, illetve fokozni annak hatását.

Kezelés

A mezoterápiával a stria kezelés kúraszerűen végezve lehet látványos eredményt elérni, ezért szoktuk szériás kezelésnek is nevezni (kb. nyolc alkalom). A kezelésekre hetente kerül sor; alkalmanként kb. 1 órát vesznek igénybe. Az eredmény akár már 3-4 kezelés után is nyilvánvaló (a bőr rugalmasabb, feszesebb, bársonyosabb) de 4-6 kezelés után már egyértelmű: a bőrfelszín simább lesz. Természetesen az eredmény (a stria összehúzódása és halványodása) minden esetben sokkal látványosabb és gyorsabban tapasztalható, ha időben – azaz a kialakulás után a lehető leghamarabb – tudjuk elkezdeni a kezeléseket. A kezelés során - alatta és utána is – csak minimális kellemetlenséget lehet érzékelni. A bőr enyhén kipirosodhat, esetleg kis mértékben sérülhetnek a hajszálerek, vagy/és kis véraláfutások is kialakulhatnak, de ezek a tünetek rövid időn belül - 2-3 nap - elmúlnak.

Stria kezelés kívánt eredményének eléréséhez és megtartásához a napi 3 liter folyadék fogyasztása elengedhetetlen!

Stría és heg kezelés menete

  1. A bőr alapos tisztítása (szennyeződések eltávolítása)
  2. Szükség esetén a bőrfelszín érzéstelenítése (lokális érzéstelenítő krémmel, melyet kb. 15-20 percig hagyunk hatni)
  3. A bőr fertőtlenítése (fertőtlenítő folyadékkal)
  4. Mikroinjekciózás (a terület nagyságától függően kb. 30-60 perc)
  5. A maradék hatóanyag bejuttatása (egyénre szabottan kiválasztott módszerrel)
  6. A kezelt terület tisztítása, fertőtlenítése (fertőtlenítő folyadékkal)
  7. Nyugtató krém (K vitaminos) alkalmazása a kezelt bőrfelületen 

Kezelés során használt anyagok

Kiváló szakemberek által a kezelésekhez már használt Dermaheal termékek neve egyet jelent a legújabb fejlődési irányvonallal. Forradalmian új fejlesztésűek, valamint teljes biztonsággal alkalmazhatóak; nanoszómásak, magas hyaluronsav koncentrációjúak és organikus növekedési faktorokat tartalmaznak. Ezek a molekulák képesek a bőr sejtcelláinak regenerálására, és amellett, hogy táplálják a bőrt, kedvezően befolyásolják annak megújulását is. Elősegítik a sejtszaporodást, valamint a kollagén- és elasztinszintézist is a bőrben, ezzel is növelve a hatékonyságot és biztosítva a hosszú távú hatást. A nanoszómák révén a bőr mélyebb rétegeibe is képesek behatolni, valamint kellő stabilitást biztosítanak a termékeknek. Tartalmaznak rézpeptidet, amely kedvezően befolyásolja a növekedési faktorok működését, segíti a sebgyógyulást, csökkenti a ráncokat és fontos szerepet játszik a hajhullás elleni küzdelemben is. Mindezek mellett megtalálható bennük multi-vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és antioxidánsok is.