Mi az a Stria?

Bőrünk hám- és kötőszövetből áll, melyet döntően zsírszövet alkot. 
Az ún. kötőszöveti betegségek közül manapság a cellulitmellett a stria - azaz a bőrszövet megnyúlása, nyúlási csíkja - okozza a legtöbb problémát.

 

Igazság szerint ez a leginkább nőknél és elsősorban az alsó testtájon megjelenő elváltozás főleg esztétikailag zavaró, de mint tudjuk, sokszor az ilyen fajta problémákat a legnehezebb elfogadni és mindenki arra törekszik, hogy tegyen ellene. Véleményünk szerint a prevenció – azaz a megelőzés – az egyik legjobb ellenszer, de persze ez nem minden esetben megoldható, illetve megoldás. 

Amikor megelőzésről beszélünk, a táplálkozás – antioxidánsokban és vitaminokban (A, C, E, F) gazdag ételek; magvak (dió, mogyoró, stb.), búzacsíra, halfélék, a fehérjék rendszeres fogyasztása (húsfélék, tejtermékek, stb.), a rendszeres testmozgás, lehetőség szerint a hormontartalmú gyógyszerek kerülése és a minimum napi 2-3 liter folyadék bevitele a lényeg. Természetesen mindezeket a már meglévő stria kezelésekor is ajánlatos betartani a kívánt eredmény eléréséhez! 

Sajnos a striát eltüntetni nem lehet, de jelentősen javíthatunk az állapotán (pl. halványíthatjuk egy jól megválasztott kezelés alkalmazásával). Az eredmények elérése lassú folyamat, de mindenképpen önbizalom növelő amikor a kezeléssorozat végére érünk. (Addig is két apró, de a tapasztalat azt mutatja, hogy követendő tanács: 1) kerüljük a napozást, szoláriumot, mivel a bőrünk csodásan lebarnul, de a csíkok fehérek maradnak, így optikailag nem igazán előnyös képet kapunk. 2) a váltott zuhany /hideg-meleg-hideg-stb./ feszesíti a bőrt, valamint fokozza a vérkeringést.)

Stria okai

Megoldást jelenthet a mezoterápiás stria kezelés